001-Hyrje në zhvillim Android App

Views:
101
zhvillimit android app
zhvillimit android app

Mirë se vini në udhëzues tuaj për zhvillimin e aplikacioneve Android! This post series aims to teach the basics of Android app development in Android Studio using Java programming language. Unë supozoj se ju nuk keni ndonjë Java ose Android përvojë programimit në fillim të kësaj serie postare.

Unë jam duke shkuar për të shpjeguar çdo hap të zhvillimit të aplikacioneve në terma të thjeshtë. Ju "do të fillojë nga e para dhe do të jetë në gjendje për të kthyer idetë tuaja në Apps tuaj pas përfundimit të këtij postimi seri.

Një seri e vetme pas natyrisht që nuk mund të ju bëjë ekspertin më të mirë në një platformë ose programimit gjuhë megjithatë ju "do të keni një sfond solid dhe duart-në përvojën në zhvillimin e aplikacioneve Android me këtë seri postare.
Apps Android kishte qenë zhvilluar duke përdorur Eclipse mjedis të integruar të zhvillimit (KETU) me Android mjete zhvillimi (ADT) plugin në të kaluarën. megjithatë, Google futur Android Studio si IDE zyrtare për Android app zhvillimit në 2014 dhe kjo IDE u bë standard. Publikimin e fundit e qëndrueshme është Android Studio 2.2, të cilat do të përdoren në këtë seri postare.

Operimit të Sistemit Android

Le "s vështrimin bazat e sistemit operativ Android dhe konceptet e lidhura para se të filluar udhëtimin tonë programimit.

Android Operimit të Sistemit Android është një sistem operativ mobil të hapur-burim. Kjo është një variant i Linux duke ofruar siguri të gjerë, modularitet dhe produktivitetit në nivel pajisje të lëvizshme. Android është zhvilluar dhe mirëmbahet nga organizata e quajtur "Open Kufje Aleanca" (OHA). OHA është themeluar në 2007 me Google duke qenë anëtar i saj kryesor. OHA përfshin një shumë e hardware dhe software kompani të shquar.

fillimisht, Android është krijuar nga një kompani e quajtur Android Inc. Google blerë këtë kompani në 2005. pas pastaj, Google bëri të opensource dhe Android fitoi një vrull të madh. Android ka pjesën e tregut prej rreth 85% në 2016 siç tregohet në Figurën 1.1 (Burim i të dhënave: http://www.idc.com/). Duke marrë parasysh këtë pjesë të tregut, ajo është padyshim e dobishme për të investuar në zhvillimin e aplikacioneve Android

zhvillimit app android futja

Android ka shtatë njoftime të mëdha secili ka disa ndryshime të vogla. Në mënyrë që të ndiqni këto versionet më të lehtë, zhvilluesit emrin e tyre me emra cookie. Versionet popullarizuara të Android janë Kitkat (android 4.4), gjel sheqeri (android 5.1) dhe Marshmallow (android 6.0) (https://www.statista.com/statistics/271774/share-of-android-platformson-mobile-devices-with-android-os/). nuga (android 7.0) është gjithashtu duke fituar popullaritet. Android bëhet më i aftë si versioni shkon deri. megjithatë, Ne duhet të jenë të kujdesshëm në lidhje me zgjedhjen versionin gjatë zhvillimit app sepse jo çdo pajisje përdor versionin e fundit. Nëse do të zhvillojnë një aplikacion për Lollipop, ajo nuk mund të kandidojë në një pajisje e cila ka instaluar Froyo. për fat të mirë, Android Studio na mundëson për të zgjedhur vendosur përputhshmërinë.

Android është përdorur jo vetëm në smartphones por edhe në tableta, netbooks, kuti televizioni dixhital, handheld pajisje lojë dhe madje edhe në kompjuterët e bordit të vetme të tilla si UDOO. Prandaj ne së pari duhet të zgjidhni pajisjen synuar(s) dhe version(s) para se të zhvilluar një app.

Si të bëni Android Apps punë?

Ka mënyra të ndryshme të programeve të kandidojë në platforma të ndryshme. software niveli më i ulët mund të jetë e shkruar në kodin e makinës që shkon direkt në mikroprocesor.

Që nga ajo është e vështirë për të zhvilluar aplikacione komplekse në kodin e makinës, Sistemet operative janë përdorur. sistemet operative të sigurojë një shtresë komunikimi dhe kontrolli midis aplikimit software dhe hardware.

Në qoftë se ne duam të zhvillojmë një aplikim amtare për kandidon për një sistem të veçantë hardware / operativ, ne duhet të bëjmë këtë duke përdorur një përpilues dhe lidhes.

Compiler dhe linker marrë kodin burim dhe krijon skedarin ekzekutues që në fakt shkon në sistemin operativ. Për shembull, në qoftë se ne duam të zhvillojmë një kërkesë në C ++ gjuhë programimi, Ne duhet të shfrytëzojë / procesin e përpilimit lidh.
Kodi makine hardwareAvantazhi kryesor i aplikacioneve native është shpejtësia e tyre. megjithatë, Disavantazhi është papajtueshmëria nëpër platforma të ndryshme.

Për shembull, Ne nuk mund të drejtuar një aplikim amtare Windows në Ubuntu dhe anasjelltas. Koncepti Virtual machine është zhvilluar për të kapërcyer këtë kufizim.

Një makinë virtuale është një software që shkon në sistemin operativ dhe ofron një abstraksion me zbatimin developer.The software shkon në krye të makinës virtuale.

prandaj, për aq kohë sa një kompjuter ka makinë virtuale running, aplikimi software mund të kandidojë në këtë kompjuter pavarur e hardware dhe sistemit operativ.

Një shembull i mirë është Java Virtual Machine (JVM). JVM shkon në pothuajse të gjitha sistemet operative dhe platformat. prandaj, kur ne zhvillimin e software Java, ajo do të drejtohet në të pavarur JVM e sistemit operativ / platformë.
Avantazhi i dukshëm i aplikacioneve në zhvillim që të kandidojë në makina virtuale, atëherë mund të thuhet si: "Zhvillojnë një herë dhe të drejtuar në të gjitha platformat". megjithatë, aplikacionet kandidon për makinat virtuale janë të ngadalshme se sa aplikime native. Procesi i përgjithshëm zhvillimi i aplikimeve virtuale makinë është përmbledhur.

android diagram virtual machine

Ngjashëm me aplikimet Java, Aplikacionet Android të kandidojë në një JVM. Ka dy makina të posaçme virtuale përdorur në Android: Dalvik Virtual Machine (DVM) dhe Android RunTime (ART).

Këto janë JVMs të specializuara të cilat mund të kandidojë në burimet e ulëta të sistemit. Dosjet .apk (ekzekutuesit e aplikacioneve Android) në fakt të kandidojë në këto makina virtuale.

DVM ka qenë mjedisi runtime parazgjedhur (~ Makinë virtuale) deri në lirimin Lollipop (android 5.0). ART është futur nga Android 4.0 dhe ka qenë e paracaktuar VM si e Android 5.0. DVM dhe ART thelb të bëjë të njëjtën punë: drejtimin Apps Android pavarur i platformës.

Avantazhi kryesor i RTSH mbi DVM është përdorimi i një koncepti të quajtur para kohe (AOT) përpilimi vend të vetëm në kohë (Ministrat e industrisë) afrim. në AOT, Apps janë hartuar gjatë instalimit kështu ata ngarkesës

më të shpejtë me përdorimin më të ulët CPU. Ne anen tjeter, përpilim JIT ofron më të ulët të konsumit hapësirën e magazinimit me kohë relativisht të gjatë ngarkimit.