002 – Програмски јазици се користат за развој на Андроид апликации

Views:
40

програмски јазици за Андроид развојПрепорачаната и удобен начин на развој на Андроид апликации е со користење на Јава програмскиот јазик. Иако Јава е алатка за општа намена, што се користи во комбинација со комплет Андроид развој на софтвер (SDK) во Андроид студио животната средина за развој на апликации. Друг официјален начин е со користење на C ++ со комплетот за Алјаска развој (НДК).

Оваа опција се користи за развивање на апликации со упатствата на ниско ниво, како што се чувствителни тајмингот возачи. Со C ++ и НДК, ние директно може да се кандидира на стан на кернелот Андроид со тоа зголемување на ефикасноста во замена за кодот должина и трошоците за развој.

Исто така, постојат трети лица алатки како Xamarin, Cordova и да реагираат Мајчин за развој на апликации. Овие платформи обезбеди удобност, сепак, роден перформанси како обично не се очекува од апликациите развиени од страна на трети лица алатки.

Ние ќе се користи стандардната и официјален начин за развој на Андроид апликации: Јава со Android SDK и ние ќе го користи Android Studio интегриран развој на животната средина (ТУКА) за оваа работа. Дон "т треба да знаете Java да се започне, бидејќи основите на Java, исто така, се објаснети.
Јас "не ќе се воведе комплицирани предмети, додека јас" m сигурни дека ќе се разбере основите бидејќи тоа е многу лесно да се изгуби, а со учењето на нов програмски јазик. Вие "не ќе биде во таква ситуација, со овој пост.

Јас "ќе се обидеме да ги учат нови концепти во можно наједноставен начин. Ве молиме Дон "т заборавајте дека учењето на програмскиот јазик е процес на нон-стоп, тоа никогаш не завршува и оваа книга ќе ви помогне да започнете лесно.
сега, знаеш целите и начинот на оваа книга. "Подобро е да продолжи со инсталација на Студиото Андроид во следното поглавје откако кафе пауза.