002 – Gjuhë programimi përdorur për zhvillimin e Android Apps

Views:
41

gjuhë programimi për zhvillimet AndroidMënyra e rekomanduar dhe të përshtatshme për zhvillimin e Apps Android është duke përdorur gjuhën e programimit Java. Edhe pse Java është një mjet me qëllim të përgjithshëm, ajo është përdorur në lidhje me Kit Android Software Development (SDK) në mjedisin Android Studio për të zhvilluar aplikacione. Një mënyrë tjetër zyrtar është duke përdorur C ++ me Kit për Zhvillim Native (NDK).

Ky opsion është përdorur për zhvillimin e aplikacioneve me udhëzime të nivelit të ulët të tilla si kohore Shoferët e ndjeshme. Me C ++ dhe NDK, ne mund të drejtpërdrejt të drejtuar app në kernel Android kështu rritjen e efikasitetit në këmbim Gjatësia e Kodit dhe kosto të zhvillimit.

Nuk ekzistojnë edhe mjete të palës së tretë si Xamarin, Cordova dhe të reagojnë amtare për zhvillimin e aplikacioneve. Këto platforma të sigurojë komoditet, megjithatë, një performance amtare-si nuk pritet normalisht nga aplikacionet e zhvilluara nga mjete të palës së tretë.

Ne do të përdorim në mënyrë standarde dhe zyrtare e zhvillimit Apps Android: Java me Android SDK dhe ne do të përdorim Android Studio Integruar Zhvillimi Mjedisit (KETU) për këtë punë. Ju don 't duhet të dini Java për të filluar, sepse bazat e Java janë shpjeguar edhe.
I "nuk do të futur lëndë të ndërlikuara deri sa unë" jam i sigurt që ju të kuptoni bazat për shkak se ajo është shumë e lehtë për të marrë humbur, ndërsa të mësuar një gjuhë të re programimi. Ju "nuk do të jetë në një situatë të tillë me këtë post.

I "do të përpiqet për të mësuar konceptet e reja në mënyrë më të thjeshtë të mundshme. Ju lutem don "t harroni se të mësuar një gjuhë programimi është një proces non-stop, ajo kurrë nuk mbaron dhe ky libër do t'ju ndihmojë të merrni filluar lehtë.
tani, ju e dini qëllimet dhe mënyra e këtij libri. Le "s të vazhdojë me instalimin e Studio Android në kapitullin e ardhshëm pas një pushim kafeje.